Side Mare Resort

Activiteiten

Het plaatsje Kümkoy heeft een prachtig strandpark. De mooi aangelegde paden nodigen uit tot een lange wandeling langs zee. Uitrusten kan daarna in een van de aangrenzende restaurants en bars. Kümkoy en haar omgeving staan bekend om hun wonderschone natuur. De beroemde Düden watervallen zijn hier vlakbij te vinden. Rondom de badplaats liggen verschillende prachtig aangelegde golfbanen.

Het vlakke groene gebied is vooral aantrekkelijk voor wandelaars en fietsers. Dit nodigt uit tot een sportieve tocht in de buitenlucht met als afsluiting een verkoelend drankje in een van restaurants of bars aan zee.

Side

De oude stad Side is in de Middeleeuwen opgegraven. Als je over het strand Side loopt, dan kan het wel eens zijn dat je over de grond loopt waaronder verborgen schatten liggen. Het kan zijn dat een stuk nog steeds niet ontdekt is. Je kunt een kijkje nemen in het theater van Side. Dit authentieke theater is geschikt voor wel 20.000 personen! De akoestiek is erg goed van dit theater. Mensen achterin kunnen namelijk nog steeds goed horen wat er op het podium gebeurd. Ben je fan van geschiedenis en houd je van mythologie? Dan is deze plaats zeker het bezoeken waard. Bekijk dan ook de ruïnes en ervaar hoe het leven hier vroeger eraan toe ging. In het centrum van Side is ook genoeg te bleven. Je kunt winkelen in de bazaars en winkels. Daarnaast zijn er een aantal gezellige bars en restaurants waar de Turkse vriendelijk je verwelkomt. Stappen kun je ook in de weekenden goed in deze stad.

Avondje uit in Side

Als je gezellig een avondje buiten het hotel wilt beleven, is Side best wel een leuke stad om naartoe te gaan. Je hebt er meerdere barretjes en mensen gaan ’s avonds lekker op het terras zitten, nippend van een glaasje. Livemuziek wordt gestart en een fijne sfeer wordt voor je neergezet. Een gezellige bar is onder andere Kissbar. Er zit altijd wel iemand, de medewerkers zijn er zeer vriendelijk en de bediening heeft een positieve attitude! Erg gezellig als je een avondje buiten je hotel wilt bleven.

Archeologisch museum

Wil je nog meer cultuur snuiven? Dan zou je ook naar het Side museum kunnen gaan. Het Side museum ligt op nog geen vier kilometer van het Side Mare Resort. Het is een archeologisch museum die gesitueerd is in het oude gebouw waar de oude Romeinse baden vroeger waren. De vondsten die hier tentoon worden gesteld zijn pas halverwege de twintigste eeuw ontdek en opgegraven. In het museum heb je collecties uit de Griekse, Romeinse en Byzantijnse periode. Een ticket kost 10 Turkse lira (zo’n € 2,20).

Uitstekende massages

Uiteraard heeft het Side Mare Resort ook massages die je kunt krijgen in hun spa en wellnesscentrum. Maar wil je buiten het hotel ergens een heerlijke massage krijgen of naar de hamam? Ga dan naar Delphin Hamam & Spa Wellness. Ze geven hier echt heerlijke massages. Ze luisteren echt naar wat je nodig hebt en gedragen zich heel professioneel. De sfeer is prettig en het personeel heel vriendelijk. Als je van sauna’s en massages en dergelijke houdt, is deze wel een bezoekje waardig.

Manavgat

Manavgat is een bijzondere stad in de hedendaagse Turkse gemeenschap. Hier komen cultuur, natuur en toerisme samen. De rivier die door Manavgat stroomt, scheid noord en zuid van elkaar. Je kunt een boottocht doen door de rivier van Manavgat. Je ziet schildpadden, pelikanen en andere diersoorten. Maar je komt ook prachtige natuur tegen en viskwekerijen. De grond hier is erg geschikt voor landbouw. Onderweg kom je ook watervallen tegen, wat erg mooi om te zien is. In de bossen kun je prachtig wandelen, maar ook een jeepsafari is hier erg leuk om te doen. Vanaf veel punten in de bossen heb je prachtig uitzicht.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Corendon
v.a. € 389 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen