Side Mare Resort

Omgeving

Het Side Mare Resort ligt in een rustige omgeving in het plaatsje Kümkoy. In Kümkoy kun je winkels, bars en restaurants aantreffen. Er is ook een discotheek. Het is een leuk stadje om eens te bezoeken vlakbij het resort. Maar heb je behoefte om meer dan het hotel te zien en activiteiten buiten het resort te ondernemen? Dan hebben wij een aantal suggesties voor je om te doen.

Bezoek het authentieke Perge

In de omgeving van Side ligt het authentieke Perge. Dit is één van de grootste en rijkste steden uit de Oudheid. Het staat bekend om zijn tempel van Artemis. In Perge zie je nog veel overblijfselen uit deze tijd. De stad wordt gezien als één van de best bewaarde historische steden. Je kunt hier nog echt de Romeinse invloed zien, in ruïnes, monumenten. Je kijkt echt je ogen uit als je door de oude straten loopt, het theater zit of de agora. Perge ligt op ongeveer 55 kilometer van het Side Mare Resort.

Romeinse tijden in Turkije

Op slechts vijftien kilometer van Side ligt het plaatsje Seleucia. Dit is een ouderwets Grieks plaatsje die nog veel ruïnes kent uit de Romeinse tijd. Je vindt nog overblijfselen en resten van voormalige tempels. Ook zie je hier nog een mausoleum, een poort en badhuis. Je kunt dit alles vinden op een heuvel, in de buurt van Manavgat. Door het prachtige landschap er om heen (heuvels en bossen) geeft het je een heel sereen uitzicht.

Op zoek naar leven in de zee

Wat natuurlijk wel wat voor de waaghalzen onder ons is, is duiken. En Turkije, vooral natuurlijk de Turkse Riviera, is uitermate geschikt om te leren duiken. Het helderblauwe water is paradijselijk en eigenlijk is het zonde om niet te willen weten wat er allemaal leeft in deze zee. Je hebt verschillende duikscholen waar je de kneepjes van het vak leert. Een goede is bijvoorbeeld Side Azura Dive Center, maar vraag ook bij het hotel of een touroperator in de buurt waar je het best kunt duiken

Avontuur in het Taurus gebergte

Ben je wel in voor avontuur? Ben je sportief ingesteld en kijk je uit naar iets spectaculairs? Zin in een actieve en bijzondere dag? Op ongeveer een halfuur rijden van Side ligt het Taurusgebergte. Wat je zou kunnen doen is hier een boottocht maken, je zou kunnen raften op een wilde rivier. Of ga wandelen in het prachtige Kuprülü Ravijn. Eén van deze tochten is zeker op de buik geschreven voor echte avonturiers! Waar wacht je nog op? Reserveer nu een tocht en ga raften in de rivier!

Een dagje Antalya

Kumköy ligt in de regio Antalya. Je kunt gemakkelijk vanuit Kumköy met de taxi of openbaar vervoer een dagje naar Antalya. Een leuke, grote en drukke stad om een keer te bezoeken tijdens je verblijf. Als je de stad vanuit het oosten binnenkomt, kom je binnen via de poort van Hadrianus, vernoemd naar de Romeinse keizer. Het is nu een deel van de vestigingsmuur van Antalya. Als je verder wandelt door de smalle straatjes van het oude centrum, kom je vanzelf schattige boetiekjes en leuke barretjes tegen. Ook zie je vast de bekende moskee Yivli Minare. Dit is het symbool van de stad. Toch liever naar de zee? Ga in Antalya dan naar het Konyaalti strand. Dit ligt aan de westkant van de stad.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Corendon
v.a. € 389 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen